‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLukașenko: Cea mai importantă este agricultura. Carantina este carantină, dar ce vom mânca?

Lukașenko: Cea mai importantă este agricultura. Carantina este carantină, dar ce vom mânca?

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Astăzi, oficiali internaționali de top au început a vorbi despre foametea ce ar putea apărea în scurt timp din cauza pandemiei. Prin urmare, agricultura este cel mai important sector care are nevoie de atenție. Acest lucru a fost declarat de Alexandr Lukașenko la o reuniune privind aprovizionarea cu petrol a Republicii Belarus, scrie News.tut.by.

„Petrolul este petrol, dar nu îl veți pune pe masă. Problema alimentației, așa cum am spus, este acută. Prin urmare, cer să finalizăm cât mai curând campania de însămânțare. Întregul ciclu de lucrări agricole din cursul anului trebuie luat sub cel mai sever control. Mă adresez asistenților președintelui și reprezentanților pentru regiuni: este sarcina numărul 1 – și nimic mai important nu este. Carantina este carantină, dar ce vom mânca?”, a spus Alexandr Lukașenko.

Nu este prima dată când președintele Lukașenko își explică poziția față de carantină. Potrivit acestuia, acest lucru doar va afecta societatea.

„Spune-mi, cum se mulg vacile de la distanță sau în zilele în care toți au liber? Acest lucru nu este real de făcut. Cineva va sta acasă, nu va munci, dar își va păstra salariul. Acest lucru este corect? Împărțim societatea. Nu putem face asta. Prin urmare, nu interzicem nimănui să meargă la muncă, nu obligăm pe nimeni, dar, ca stat, facem totul pentru a proteja oamenii. Și nu numai în anul acesta, a fost întotdeauna așa”, a explicat președintele Republicii Belarus.

Între timp, o petiție care cerea autorităților din Belarus să introducă carantină în țară din cauza coronavirusului a fost deja semnată de peste 150 de mii de persoane. Autorii acesteia consideră că țara „ignoră complet boala și informează incorect rezidenții”.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în Belarus sunt 861 de persoane infectate. Dintre acestea, 54 s-au însănătoșit deja, iar 13 persoane au murit.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›