marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSyngenta - mai aproape de fermieri: genetică performantă, produse de ultimă generație, extinderea echipei...

Syngenta – mai aproape de fermieri: genetică performantă, produse de ultimă generație, extinderea echipei de specialiști

Recomandate

Piața mondială a produselor agricole este în continuă schimbare, iar provocările, an de an, devin tot mai solicitante. Nici acest sezon agricol nu este o abatere de la această „legitate”, ba chiar a ajuns a fi poate unul dintre cele mai dificile pentru unii fermieri.

Totuși, pentru fiecare provocare există o soluție, iar compania Syngenta vine cu cel puțin 3, valabile nu doar pentru această perioadă.

3 noi proiecte Syngenta, dedicate agriculturii din Republica Moldova, vor marca acest an. Lansarea de noi hibrizi de porumb ce fac față exigențelor din câmp, produse protecția plantelor cu caracteristici tehnice unice, soiuri înalt productive pentru culturile de cereale, dar și crearea noilor oportunități pentru specialiștii din sector – sunt doar câteva din obiectivele companiei.

#1. Genetică îmbunătățită pentru hibrizii de porumb

După lansarea în 2019 a varietăților SY Chorintos, SY Orpheus, SY Zephir, compania continuă să-și extinda portfoliul prin lansarea în acest an a 4 hibrizi de porumb din noua genetică, o parte din ei fiind Artesian, care vin să facă față provocărilor specifice zonelor agricole din țară și vor oferi noi posibilități fermierilor:

  • SY Scorpius – adaptat pentru semănat devreme, pretabil pentru cultura a doua, asigură un start excelent în vegetație, producții ridicate și stabile în condiții diferite de climă și tehnlogie, toleranță la bolile tulpinii și știuletelui, FAO 300;
  • SY Torino – hibrid intensiv, producții înalte, adaptabil la condiții medii și intensive de tehnologie, start excelent în vegetație, toleranță la helmintosporioză, rezistență la căderea tulpinii, FAO 320;
  • SY Octeon – hibrid stabil în producții, indiferent de tehnologie; valorifică excelent resursele disponibile, adaptându-se cu uşurinţă la toate zonele de cultură a porumbului, în special la zonele mai puţin favorabile, FAO 380;
  • SY Premeo – toleranță excelentă la factorii de stres hidric și termic, stabilitate excelentă în condiții de apă limitată, adaptat la condiții diferite de sol și tehnologie, FAO 380;

Detalii despre hibrizii respectivi puteti vedea accesând acest link.

#2. Soluție unică pentru tratarea semințelor la cereale

Austral® Plus – special creat pentru fermierii care vor să-și securizeze recoltele de cereale, produs care va fi disponibil din acest an fiind soluția sigură împotriva principalilor dăunători de sol. Austral® Plus este unicul insecto-fungicid în Moldova care oferă protecție superioară, are spectru larg de acțiune și efect de lungă durată asupra bolilor și dăunătorilor, este ușor de utilizat (prezintă formulare „ready-mix”) într-un mod sigur pentru operatori și mediu.

Mai multe despre produs vezi pe acest link.

#3. Un proiect nou marca Syngenta pe piața Moldovei – material semincer pentru cultura de grâu de toamnă

Noile soiuri de grâu Syngenta sunt testate în condițiile Republicii Moldova în cadrul loturilor demonstrative organizate în diferite regiuni ale țării, iar, în curând, rezultatele preliminare vor fi prezentate fermierilor.

Mai mult, soiurile sunt testate si de către Comisia de Stat, iar unele din ele au fost și omologate, astfel, vor fi disponibile pentru fermieri pentru următorul sezon, începand cu luna August 2020.

  • Falado – soi de grâu de toamnă cu o productivitate stabilă, conținut bun de proteină (12-13,5%), vine să facă față provocărilor din câmp datorită toleranței bune la principalele boli;
  • Pibrac – vă aduce producții record datorită adaptabilității și toleranței la boli, are un conținut de proteină de calitate superioară >12%.

Detalii Falado și Pibrac aici.

La lansarea noilor proiecte, compania Syngenta Moldova mizează și pe o echipă mai mare. Astfel, au fost anunțate 2 poziții noi de recrutare: Reprezentant vânzări cultura mare și Reprezentant vânzări culturi speciale. Mai multe detalii pe acest link.

În ceea ce privește activitatea Syngenta în perioada pandemiei, chiar dacă situația a schimbat modalitatea de lucru, compania și-a planificat acțiunile în scopul de a prezenta soluții fermierilor, fie și de la distanță, și de a-i asigura cu produsele necesare.

„Fermierii au fost asigurați cu produsele necesare, o mare parte din inputuri au fost deja livrate pentru a oferi mai multă încredere, liniște și stabilitate în această perioadă dificilă. Astfel, riscul că livrările ar putea fi realizate cu întârziere sau lipsa unor produse a fost omis. Mizăm pe un consum responsabil, fără a crea stocuri inutile la nivel de fermă. Anticiparea unor riscuri, aplicarea acțiunilor de mitigare, utilizarea resurselor interne și comunicarea permanentă cu partenerii noștri sunt unele din elementele importante care sper să ne permită să depășim perioada de criză. Lucrăm de la distanță, unde este cazul, ne deplasăm și în câmp, respectând restricțiile în vigoare. Cel mai mult, ne dorim ca toți cetățenii Rep. Moldova să treacă cât mai repede posibil și cu bine de această perioadă dificilă. Compania nu renunță la proiectele care sunt ca obiectiv prioritar pentru acest an. Lansarea de noi produse, deschiderea de noi locuri de muncă, sper să fie un semnal pozitiv pentru partenerii noștri, ne propunem să fim cât mai aproape posibil de ei, chiar fiind, la moment, la distanță și împreună să depășim perioada de pandemie”, a menționat Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta Moldova.

Mai multe detalii despre produsele companiei Syngenta puteți afla accesând acest link.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale