‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul nu va oferi direct sprijin afacerilor afectate de pandemie

Guvernul nu va oferi direct sprijin afacerilor afectate de pandemie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

„Republica Moldova este un stat cu capacități financiare limitate, așa că guvernul nu va putea „da bani” sectoarelor din economie cele mai afectate de pandemia de coronavirus, care a făcut necesară o înghețare a activității normale”, a menționat Ion Chicu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Premierul a apreciat, că statul a pierdut deja 40% din venituri, prin faptul că nu a mai strâns bani din taxe și impozite. În economie, guvernul are trei priorități pe perioada pandemiei dar și după aceea: să asigure un venit minim pe lună tuturor cetățenilor; să păstreze funcțional sistemul bugetar și pe cel bancar; și să „mențină economia”.

„UE si Banca Europeană de Investiții vor deschide linii de creditare, mai ales pentru IMM-uri, iar statul va fi dispus să ofere garanții pentru credite. La nevoie, statul va achita și dobânzile, dar nu va oferi sprijin financiar direct, nerambursabil”, a declarat premierul.

Dacă se vor menține actualele reguli stricte, premierul și-a exprimat speranța că, după 28 aprilie, după Paștele Blajinilor, se va putea relua, controlat, activitatea economică.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›