Primăria satului Bălceana solicită autorităților scoaterea regimului de carantină: Niciun caz nou de Covid-19, din 25 martie

Primăria satului Bălceana a trimis un demers Consiliului Raional pentru Situații excepționale prin care solicită scoterea regimului de carantină, întrucât nu a fost raportat niciun caz nou de infectare cu Covid-19 din 25 martie.

Foto: facebook.com/IuriePasat

Solicitat de UNIMEDIA, primarul satului Bălceana a declarat că astăzi Comisia Excepțională din localitate a făcut un demers către Comisia raională pentru Situații Excepționale și urmează să primească un răspuns.

Potrivit informațiilor prezentate de autorități, ultimul caz confirmat în satul Bălceana a fost confirmat pe 25 martie, astfel a fost prelungit regimul de carantină cu încă 14 zile. Inițial, satul a intrat în carantină pe 16 martie, iar pe atunci primarul spunea că va dura până la sfârșitul lunii martie.

Primul deces din cauza Covid-19 a fost înregistrat pe 18 martie, fiind vorba despre o femeie originară din satul Bâlceana.

Un cămin al Universității Tehnice din Moldova a fost plasat în carantină, după ce o studentă a instituției, originară din satul Bălceana, raionul Hîncești, a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

Amintim că pe 15 martie, în satul Bălceana, ca și în tot raionul Hîncești, au avut loc alegeri parlamentare noi.


Pub