Nora unei femei decedate de Covid-19 o acuză pe ministra Sănătății de informații eronate: Trăiesc un coșmar

Nora unei femei decedate de Covid-19 acum trei zile, a hotărât să vină cu o reacție la declarațiile ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a spus că victima ar fi fost infectată cu noul coronavirus de nora, care s-a întors recent de peste hotare. Femeia spune că de atunci trăiește un coșmar și că nici măcar nu a putut asista la funeraliile soacrei sale, din cauza învinuirilor care i se aduc.

Foto: privesc.eu/Facebook/Agora

„Doamnă Dumbrăveanu, bună dimineața și sper că într-adevăr, ea este bună pentru dvs. Pentru familia noastră este un coșmar, eu sunt nora doamnei de la Fălești care a decedat pe data de 04 aprilie în spitalul din Fălești cu diagnoza Covid -19, care de fapt a fost internată cu diagnoza infarct, despre care ați declarat că a avut contact cu nora sa revenită de peste hotare”, a scris Raisa Țurcan pe pagina de Facebook a ministrei Sănătății..

Femeia a povestit în comentariul său că viața i-a devenit un coșmar din momentul în care autoritățile au spus că ea ar fi infectat-o cu Covid-19 pe soacra sa, care a decedat ulterior în spital, contaminând și unul dintre medici ce o asistase.

„Aș vrea să vă anunț că la 22 Februarie 2020 m-am întors din Italia, pe data de 7 martie am fost la părinții mei, iar pe 8 martie pe o oră am trecut s-o felicit pe mama soacră cu ocazia sărbătorii. După, am fost la serviciu, la zi de naștere, am fost alături de fiica mea, am trăit până acum o viața obișnuită zi de zi”, relatează aceasta.

Potrivit ei, soacra sa s-ar fi îmbolnăvit de Covid-19 în instituția medicală de la Fălești, unde a fost inițial internată cu suspecție de infarct, iar acolo tocmai fusese pusă în caranină o secție întreagă.

„Nu vreau să caut dreptate, pentru că pe timp de război ea nu există, dar aș vrea să cunoașteți ca om, ca fiică, ca cetățean că din motivul declarațiilor eronate, eu nu pot să o petrec pe mama soacră în ultimul drum, deoarece sunt învinuită de consătenii mamei, de rude, de medicii de la spital că am adus virusul în raionul Fălești”, a povestit Raisa Țurcan.

Raisa Țurcan o acuză pe Vioriica Dumbrăveanu că a furnizat informații eronate / Sursa:captură ecran/Agora/Facebook

Solicitată de UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a declarat că ancheta epidemiologica a fost realizată de specialiștii ANSP, iar ulterior, informația i-a fost prezentată doamnei Viorica Dumbrăveanu”.

Amintim că în dimineața zilei de 5 aprilie, ministra Viorica Dumbrăveanu anunța că noul coronavirus a răpus încă două persoane, una dintre care este o femeie de 71 de ani din Fălești, despre care a declarat că ar fi fost infectată de noră.

Atunci, Viorica Dumbrăveanu a declarat că „la momentul internării, când a fost realizată anamneza epidemiologică nu a fost determinat niciunul dintre contacții persoanei vizate că ar fi revenit de peste hotare sau că există o persoană care este confirmată cu COVID-19. Ca rezultat al evaluării stării pacientei și determinând contacții persoanei vizate s-a constatat că doamna a fost în legătură cu nora sa care este revenită de peste hotarele Republicii Moldova. Informație care nu era disponibilă la data internării persoanei respective care suferea de probleme cardiace”.


Pub