(video) Un bloc locativ din sectorul Centru al capitalei, pus în carantină după ce doi locatari au fost diagnosticați cu Covid-19

Un bloc de locuințe din sectorul centru al capitalei a fost pus în carantină astăzi, după ce doi locatari au fost testați pozitiv la Covid-19. Decizia a fost luată de Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei în sector.

Astfel, în întreg blocul de locuințe (garsoniere) din str. V. Cheltuială, nr.9/2 a fost instituit regimul de izolare, pentru a preveni contaminarea în masă. Și pentru că blocul respectiv are mai multe intrări, ușile auxiliare au fost blocate.

Locatarii pot ieși din bloc o singură dată pe zi și doar câte un membru al familiei, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declarații pe propria răspundere și completarea unui permis special.

Totodată, locatarii trebuie să anunțe zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii. AMT Centru / Centrele Medicilor de Familie unde sunt înregistrați locatarii blocului de locuințe vor asigura monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului.

Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor.

Un bloc locativ din sectorul Centru, pus în carantină / Sursa:Facebook/Pretura sectorului Centru
Un bloc locativ din sectorul Centru, pus în carantină / Sursa:Facebook/Pretura sectorului Centru


Pub