‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 300 de milioane de lei investite în dezvoltarea sectorului agroindustrial prin subvenționare

Peste 300 de milioane de lei investite în dezvoltarea sectorului agroindustrial prin subvenționare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură informează că până la data de 1 aprilie 2020, a recepţionat 470 de cereri de solicitare a sprijinului financiar în sumă de 88,9 milioane de lei sau cu 17% în creştere comparativ cu numărul de dosare recepţionate în perioada similară a anului precedent.

Totodată, suma subvențiilor solicitate de producătorii agricoli a sporit cu 37%, comparativ cu suma subvenţiei solicitate în primul trimestru al anului 2019. Urmare a subvenţiilor solicitate, potrivit datelor prezentate de producătorii agricoli, a fost posibilă atragerea investiţiilor în sectorul agroindustrial în sumă de 307 milioane de lei în diverse domenii conexe sectorului agricol.

Investițiile în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare, reafirmă susținerea de către stat a direcțiilor strategice ale economiei naționale, fiind depuse în acest sens 45 de cereri de subvenționare în sumă de cca 30 de milioane de lei, ceea ce constituie 1/3 din valoarea subvențiilor solicitate. Totodată, un domeniu prioritar a investitorilor autohtoni rămâne a fi înființarea și/sau modernizarea plantațiilor multianuale precum și renovarea parcului tehnologic. Astfel, producătorii agricoli au solicitat sprijin financiar în valoare de peste 40 de milioane de lei pentru 364 de obiecte investiționale.

Cele mai multe cereri de solicitare a sprijinului financiar au fost depuse de producătorii agricoli din Cahul (34 cereri în sumă de 1,8 milioane de lei), Donduşeni (32 de cereri în sumă de 2,1 milioane de lei), Orhei (30 cereri în sumă de 5,6 milioane de lei).

De menționat, că campania de recepţionare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar pentru subvențiile post-investiționale va dura până pe data de 31 octombrie, inclusiv.

Reamintim, că Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural în anul 2020, conform Legii bugetului de stat, constituie 1 miliard de lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›