Sondaj: 16,3% persoane consideră că sistemul medical nu va face față la un număr mare de îmbolnăviri cu Covid-19

16,3% persoane consideră sistemul medical nu va face față la un număr mare de îmbolnăviri cu Covid-19. În același timp, 5,8% dintre respondenți au spus că nu știu să răspundă la această întrebare. Sondajul a fost realizat de Compania Date Inteligente SRL, în perioada 30 martie-4 aprilie.

Foto: UNIMEDIA

Totuși, rata cea mai înaltă o au răspunsurile optimiste, 39,2% din respondenții participanți la sondaj sunt de părere că sistemul medical este gata într-o anumită măsură pentru a face față unui val mare de îmbolnăviri.

Val / Sursa:privesc. eu/captură video

De asemenea, în mare parte, cetățenii sunt mulțumiți de instituțiile responsabile, care gesionează lupta contra coronavirusului în Moldova. Cea mai mare încredere s-a înregistrat în legătură cu Ministerul Sănătății, iar la polul opus se află Comisia pentru Situații Excepționale.

Instituții / Sursa:privesc.eu/captură video

Totodată, la momentul efectuării sondajului, doar 6,1% din persoane au mărturisit că ar cunoaște o persoană suspectată de Covid-19, deși datele sunt interpretabile din mai multe motive, precum ar fi sentimentul de frică.

Bolnavi / Sursa:privesc.eu/captură video

Studiu realizat la telefon, prin metoda CATI, s-a utilizat un algoritm. 1,7% sunt persoane sunt din regiunea din stânga Nistrului.

Eșantion: 1010 persoane.

Marja de eroare +/- 3%.


Pub