Sondaj: Cum influențează pandemia Covid-19 asupra cetățenilor și ce impact va avea asupra Republicii Moldova

Sondajul realizat de Compania iData arată că majoritatea respondenților consideră că există un risc sporit de infectare cu Covid-19, această pandemie având și efecte secundare puternice asupra sănătății, afacerilor și veniturilor. În același timp, 86% cred că Republica Moldova va fi compleșită de o criză economică puternică din cauza situației actuale.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, 39,1% din respondenți consideră că s-ar putea infecta cu Covid-19, 37,9 dintre ei sunt afectați psihologic de pandemie, aflându-se în depresie, 32,7% simt nesiguranța în ziua de mâine, pentru că se reduc veniturile și pentru că nu vor putea face față cheltuilelilor.

Impact / Sursa:privesc.eu/captură video

De asemenea, respondenții consideră că Republica Moldova va fi puternic afectată de o criză economică, iar șomajul va crește considerabil. Totodată, 33,8% cred că prețul la produsele alimentare se vor majora după epidemie.

Impact / Sursa:privesc.eu/captură video

Studiu realizat la telefon, prin metoda CATI, s-a utilizat un algoritm. 1,7% sunt persoane sunt din regiunea din stânga Nistrului.

Eșantion: 1010 persoane.

Marja de eroare +/- 3%.

Colectarea datelor a avut loc în perioada 30 martie-04 aprilie.

Amintim că Republica Moldova are la moment 864 de persoane infectate cu Covid-19, dintre care 106 sunt cazuri de import și 758 cazuri locale. De asmenea, în țară au fost înregistrate 17 cazuri de deces din cauza Covid-19.


Pub