Aproape 50 de copii testați pozitiv la Covid-19, internați în spitalele din Chișinău. Alți 14, în așteptarea rezultatelor

Circa 50 de copii diagnosticați cu Covid-19 sunt internați în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii din capitală. Totodată, alți copii, alți 14 copii sunt în așteptarea rezultatelor de laborator. Informația a fost confirmată de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Doar la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 48 de copii și 25 de maturi cu diagnosticul confirmat de Covid-19. „La data de 3 aprilie erau 12 pacienți suspectați la coronavirus, dintre care 8 copii și 4 maturi”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Totodată, din data de 1 aprilie, la Spitalul clinic municipal de copii „V. Ignatenco” a început internarea pacienților cu urgențe medico-chirurgicale aferente Covid-19. „Din 1 aprilie au fist reprofilate 100 de paturi. La moment, avem internați 14 pacienți, dintre 6 - în această noapte: 6 probe sunt la laborator, 8 au fost testați negativ, iar un pacient este în stare medie”, a menționat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

De asemenea, în Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” sunt internați 224 de pacienți adulți. Dintre aceștia, 102 au fost testați pozitiv. În stare gravă se află 19 pacienți”. Doar în ultimele 24 de ore, în această insitituție au fost spitalizate 124 persoane cu suspecție la Covid-19.

Amintim că ieri, în Moldova au fost confirmate 112 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Bilanțul a ajuns la 864 de persoane testate pozitiv. În total, au fost înregistrate 17 decese, iar 30 de persoane sunt vindecate.


Pub