Încă un cămin din capitală, plasat în carantină, după ce o studentă a fost testată pozitiv la Covid-19

Un cămin al Universității Agrare cu 64 de persoane a fost plasat în carantină. Despre aceasta a anunțat pretorul sectorului Râșcani, Vlad Melnic, în cadrul ședinței Serviciilor Primăriei din această dimineață.

Foto: UNIMEDIA

Acesta spune că jumătate de clădire a fost plasată în carantină, după ce o studentă a fost diagnosticată pozitiv la Covid-19.

Căminul este repartizat în două: jumătate sunt cazați studenți, iar jumătate profesori cu famiilii. Astfel, clădirea are două intrări separate. În acest context, partea cu studenți a intrat în carantină, iar cea cu profesori în autoizolare.

Persoanele sunt aprovizionate cu alimente și medicamente, iar 24/24 un echipaj de poliție se află de pază.

În același timp, în cadrul ședinței s-a vorbit și despre blocul de pe Alba Iulia aflat în carantină. Este vorba de un fost cămin, care are grupuri sanitare comune și bucătării. Acolo sunt instalate două posturi de poliție, care permite ieșirea a câte un membru de familie, pentru 30 de minute, ca să achiziționeze alimente și medicamente, a precizat responsabilii.

Amintim că orașele Ștefan Vodă și Soroca au fost plasate în carantină săptămâna trecută. La moment în țară avem 864 de persoane infectate și 17 persoane decedate. Din numărul total de infectați, 37 de persoane au fost tratate și externate.


Pub