Cornavirus: Măști personalizate pentru slujitorii bisericilor. Israelul va produce protectoare ale bărbilor religioase

Israelienii care poartă barbă din motive religioase vor dispune de acum înainte de opţiunea utilizării unor măşti sanitare realizate pe comandă, pentru a se proteja astfel de noul coronavirus în loc să fie nevoiţi să renunţe la bărbile, a anunţat luni un oficial guvernamental, citat de Reuters.

Foto: UNIMEDIA

Ca parte a măsurilor adoptate pentru a combate pandemia de coronavirus, autorităţile israeliene au cerut rezidenţilor, săptămâna trecută, să îşi acopere gurile şi nasurile atunci când se află în spaţii publice.

Mulţi dintre credincioşii evrei şi musulmani din Israel, dar şi anumiţi preoţi creştini, poartă barbă pentru a-şi exprima astfel credinţa în Dumnezeu, iar această chestiune a ridicat întrebări în rândul societăţii israeliene legate de felul în care părul facial ar trebui să fie întreţinut în timpul pandemiei.

Itamar Grotto, adjunctul directorului general de la Ministerul Sănătăţii, a spus că măştile sanitare vor fi adaptate pentru a se potrivi cu aspectul facial al acestor persoane, transmite Agerpres.

„Am creat o certificare industrială pentru măşti, ceea ce înseamnă că peste câteva zile vor apărea pe piaţă măşti sanitare cu mărimi diferite”, a declarat el pentru Army Radio. „Aşadar, cei care poartă barbă vor putea să folosească măştile care li se potrivesc”, a adăugat oficialul israelian.

Un purtător de cuvânt al rabinului-şef din Israel a declarat că liderul religios are în vedere posibilitatea emiterii unui decret care să permită evreilor credincioşi să îşi radă bărbile, dacă Ministerul Sănătăţii va considera necesar acest lucru.

Itamar Grotto a spus că obţinerea unei dispense din partea şefului rabinilor care să vizeze îndepărtarea părului facial "nu se află în acest moment pe agenda de lucru" a Ministerului Sănătăţii.


Pub