(video) BYD anunţă Blade Battery – bateria pentru maşini electrice care poate fi penetrată şi nu ia foc

Compania chineză BYD a anunțat oficial lansarea bateriei Blade, un kit de dezvoltare pentru a atenua preocupările cu privire la siguranța bateriilor în vehiculele electrice.

La un eveniment de lansare online, Wang Chuanfu, şeful BYD, a declarat că bateria Blade reflectă determinarea companiei sale de a rezolva problemele în siguranța bateriei şi în acelaşi timp redefinirea standardelor de siguranță pentru întreaga industrie.

Foto: autoblog.md

BYD a ţinut să evidențieze un clip în care Blade Battery a trecut cu succes un test de penetrare cu un ac, care este văzut ca cel mai riguros mod de a testa descărcarea termică a bateriilor. „În ceea ce privește siguranța bateriei și densitatea energetică, Blade Battery are avantaje evidente”, a spus profesorul Ouyang Minggao, membru al Academiei Chineze de Științe și profesor la Universitatea Tsinghua.

Blade Battery a fost dezvoltată de BYD în ultimii câțiva ani. Celulele singulare sunt aranjate împreună într-o matrice și apoi inserate într-un pachet. Datorită structurii optimizate a bateriei, utilizarea spațiului bateriei este mărită cu peste 50% în comparație cu bateriile convenționale cu blocuri de fosfat de fier de litiu. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub