Doi șoferi de ambulanță de la Molovata Nouă au fost reținuți de forțele de ordine de la Tiraspol

Doi șoferi de ambulanță au fost reținuți de forțele de ordine din stânga Nistrului în dimineața zilei de 3 aprilie, în timp ce se aflau în orașul Dubăsari, fiindu-le aplicate câte o pedeapsă de 15 zile arest administrativ în izolatorul de detenție din orașul Dubăsari, informează Promo-LEX.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Promo-LEX, este vorba despre Cebotari Anatolii și Carpov Alexei, care activează în calitate de șoferi de ambulanță la Spitalul central raional Dubăsari, secția Serviciu de Urgență. Ultimii urmau să intre în tura de zi a serviciului pe care îl practică. Anatolii Cebotri areun stagiu de 36 ani, iar Alexei Carpov - mai bine de 5 ani.

„Din informația furnizată de rude și martori, ar reieși că ultimii au fost privați de libertate de către miliția din or. Dubăsari după ce mai multe zile la rând au desfășurat activitatea de muncă. Potrivit unor surse, în aceiași zi, un „judecător” al „Judecătoriei or. Dubăsari” i-a găsit vinovați pe deținuți de comiterea unei contravenții administrative și a stabilit o pedeapsă de 15 zile arest administrativ pentru fiecare în izolatorul de detenție din orașul Dubăsari”, se arată în comunicatul Promo-LEX.

Familiile și prietenii celor doi bărbați au transmis pachete alimentare și haine în penitenciarul unde aceștia sunt deținuți, fără să primească informații despre starea de sănătate a acestora, dar și despre garantarea respectării drepturilor acestora.

Asociația Promo-LEX a făcut un apel public în care cere eliberarea șoferilor de ambulanță Cebotari Anatolii și Carpov Alexei din detenția administrației secesioniste din or. Dubăsari.

Menționăm că așa zisele autorități de la Tiraspol au instituit în zona de securitate mai multe posturi de control fortificate ilegal și abuziv, sub pretextul deciziei de carantină legată de răspândirea infecției de Covid-19.

Astfel, mulți medici și farmaciști sunt împiedicați să ajungă la locurile lor de muncă, iar după intervenția autorităților de la Chișinău și misiunii OSCE, situația nu s-a schimbat foarte mult.

Anterior, Chișinăul a solicitat intervenția OSCE pentru lichidarea posturilor de control fortificate ilegal de către Tiraspol în zona de securitate, ce blochează libera circulație a medicilor în localitățile din dreapta Nistrului.


Pub