(video) Președintele României anunță că va prelungi starea de urgență pentru încă 30 de zile

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, 6 aprilie 2020, că „va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă”. Un nou decret va fi emis săptămâna viitoare, pentru încă 30 de zile, până la mijlocul lunii mai, scrie Agerpres.

Foto: captură video/Agerpres

„Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a anunţat preşedintele.

„În comparaţie cu alte ţări, creşterea numărului de persoane afectate nu a fost aşa mare, ca în ţări unde avem mulţi români - Italia, Spania. Noi din timp am luat măsuri foarte ferme. Trebuie să vă avertizez: Nu este momentul să ne relaxăm. Nu este momentul să nu mai respectăm indicaţiile autorităţilor”, a afirmat preşedintele.

Starea de urgenţă pe teritoriul României a fost declarată de către Preşedintele României la data de 16 martie 2020 pentru o perioadă de 30 de zile.


Pub