Asiguratorii auto vor plăti mai mult pentru reparația automobilelor accidentate, care sunt asigurate cu poliţă RCA

Veste bună pentru cei care optează sau aleg să perfecteze polițe de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Suma acoperită de RCA va crește şi respectiv asiguratorii vor plăti mai mult pentru reparația automobilelor accidentate!

Potrivit unui proiect de lege, prezentat pentru consultări publice de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), se doreşte stabilirea de noi limite minime de răspundere acoperite de asigurarea RCA.

Foto: generalinsuranceplan.us

Proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse de vehicule transpune dispozițiile Directivei 2009/103/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 septembrie 2009 privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi.

Necesitatea reglementărilor se impune prin faptul că evoluțiile din piața asigurărilor RCA au un impact rapid şi semnificativ asupra unor categorii largi de consumatori și operatori economici, precum și pentru faptul că evoluţia legislației naţionale şi comunitare ce reglementează această formă de asigurare impune reformarea sistemului asigurărilor RCA din Republica Moldova şi alinierea acestuia la practicile validate de experiența mai multor state membre ale Uniunii Europene. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub