(video) La pescuit în timp de prohibiție: Ce riscă doi „pescari” pentru 25 kg de pește prins în Prut

Doi moldoveni, în vârstă de 25 și respectiv 28 de ani, originari din satul Slobozia Mare, raionul Cahul riscă să fie amendați, după ce ar fi prins ilegal 25 de kg de pește, în apele revărsate din râul Prut, la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit polițiștilor de frontieră, aceștia ar fi pescuit cu ustensile pe bază de electricitate.

Potrivit unui comunicat emis de poliția de frontieră, cei doi au fost prinși în timp ce se deplasau dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. La fața locului s-a solicitat prezența reprezentanților Rezervației Naturale Prutul de Jos în vederea stabilirii prejudiciului și sancționaării persoanelor pentru braconaj piscicol.

În rezultatul cercetărilor primare, pe malul apelor revărsate din râul Prut, locul unde se presupune că au pescuit tinerii, polițiștii de frontieră au depistat o ambarcațiune, fără numere de înregistrare. La fel, la o distanță de circa 50 metri de barcă, ascunse în vegetație, s-au descoperit un aparat cu fire electrice pentru prinderea peștelui și un minciog cu fire electrice.

În caz că bărbații vor fi găsiți vinovați, riscă amendă în mărime de la 200 la 700 u.c., muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau închisoare de până la un an.

Tinerii au fost sancționați anterior pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, pescuit ilicit, tăierea ilicită a produselor lemnoase, ultragierea polițiștilor de frontieră.

pește / Sursa:border.gov.md
barca / Sursa:border.gov.md
barca / Sursa:border.gov.md


Pub