Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

06 Apr. 2020 / 20:33

Plata Accizelor la alcool pentru companiile ce produc dezinfectante va fi reintrodusă

Plata Accizelor la alcool pentru companiile ce produc dezinfectante va fi reintrodusă. Despre aceasta a anunţat premierul Ion Chicu, în conformitate cu decizia Comisiei Naţionale Situaţii Excepţionale, care astăzi a abrogat punctul 15 din dispoziţia numărul 6 din 26 martie. Premierul a motivat prin faptul ca stocul cu produse dezinfectante a fost deja suplinit, relatează Mesager.

„La acea etapă Comisia Situaţii Excepţionale a luat decizia de a scuti de plata accizului partidele de alcool care sunt folosite pentru farbricarea dezinfectanţilor, actualmente problema este soluţionată pe piaţă sunt dezinfectanţi. Deci trebuie să remarc că în ultima perioadă avem solicitări de scuti de accize cantităţi care depăşesc 300 de tone aceasta este o extremitate şi o exagerare bineînţeles că statul nu cade în aşa capcane”, a spus Ion Chicu .

Amintim că pe 26 martie, CSE a scutit de plata de accize, pe perioada stării de urgenţă, alcoolul etilic nedenaturat destinat utilizării pentru produsele antiseptice (dezinfectanţi, biacizi şi cosmetice antibacteriene).

Comentarii