10:10:47 29.03.2024
Stiri

Primăria Chișinău MIMEAZĂ că ar vrea să demoleze o construcție ILEGALĂ de pe strada Nicolae Costin 44/1? Antreprenorul BLOCHEAZĂ lucrările de demolare zile la rând, iar polițistul de sector nu poate să facă nimic

Economie 06.04.2020 18:56 Vizualizări1820 Autor: Ziarul National
Primăria Chișinău MIMEAZĂ că ar vrea să demoleze o construcție ILEGALĂ de pe strada Nicolae Costin 44/1? Antreprenorul BLOCHEAZĂ lucrările de demolare zile la rând, iar polițistul de sector nu poate să facă nimic


Construcția ilegală de pe strada Nicolae Costin 44/1, sectorul Buiucani al capitalei, continuă să rămână în picioare, chiar dacă angajații subdiviziunilor Primăriei Chișinău vin aproape în fiecare zi la fața locului pentru a implementa dispoziția de demolare.

Acest scenariu se întâmplă de două săptămâni, deși autospecialele sunt la fața locului și sunt gata să demareze lucrările de demolare, scrie deschide.md.

Încă de la ora 08:00 dimineața, muncitorii urmau să intre pe terenul Primăriei Chișinău și să demoleze fundația unui bloc de locuit, ridicată neautorizat. Totuși, acest lucru nu a avut loc, deoarece antreprenorul împiedică deja a patra oară demararea lucrărilor.

Citește și: CONFLICT // Antreprenorul care construiește un BLOC pe strada Nicolae Costin 44/1 se împotrivește lucrărilor de demolare a construcției

Scenele se produc chiar sub ochii polițistului de sector, care de fiecare dată nu face altceva decât întocmească un proces-verbal pe numele proprietarilor companiei de construcție.

Muncitorii au reușit doar să taie unele bare de metal de pe construcție. Chiar dacă obstrucționează lucrările de demolare, reprezentanții „Imobil PG” nu-și fac mari griji, scrie sursa citată.

Recent, viceprimarul Victor Chironda a emis o dispoziție prin care a ordonat demontarea construcției, document care a fost adus la cunoștința reprezentanților firmei. Avocatul companiei „Imobil PG” a contestat-o și insistă că, înainte de demolare, este necesară o decizie a instanței de judecată.

Istoria acestui teren a început în 2015, când mai multe companii au solicitat Primăriei Chișinău emiterea certificatului de urbanism pentru construcția unui bloc locativ. Pentru că una dintre acestea figura într-un dosar penal, celelalte firme i-au cumpărat dreptul de construcție. Prin urmare, terenul a fost preluat de compania „Imobil PG”, care a și continuat lucrările. Chiar și așa, litigiul a rămas în vigoare, lotul fiind deja vizat în procedura penală. Mai mult decât atât, Cancelaria de Stat a decis ulterior că acest teren nu se mai dă în arendă, iar CSJ a anulat toate deciziile prin care au fost obținute certificatele de urbanism și construcții. De atunci această parcelă se află în proprietatea Primăriei.

Primarul general Ion Ceban nu a fost de găsit ca să comenteze această situație ilară, când nu pot fi executate propriile decizii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md