Vinăria Radacini a lansat seria de evenimente VIN LA ARTĂ. Ce program artistic presupun acestea

VIN_LA_ARTĂ

Și perioadele complicate pot fi frumoase, iar dacă abordăm lucrurile într-o manieră creativă, până și autoizolarea se poate dovedi interesantă. Spunea cândva un mare scriitor, că frumusețea va salva lumea. Pornind de la această idee, vinăria Radacini a inițiat campania VIN LA ARTĂ online, cu susținerea mai multor artiști din Moldova.

Seria de evenimente online vine să destindă prin muzică, lecturi și poezie atmosfera de carantină din casele celor care stau în autoizolare. Pandemia de COVID-19 accentuează nevoia de solidarizare, de empatie și de susținere reciprocă, iar prin intermediul acestor evenimente, artiștii vor susține nu doar creația artistică, dar și producătorii locali și deopotrivă și oamenii care au nevoie de încredere în faptul că TOTUL VA FI BINE!

Astfel, în perioada 3-12 aprilie, toți utilizatorii de Facebook vor avea ocazia să se delecteze cu o serie de live-uri menită să aducă în viețile fiecăruia muzică, lecturi, poezii, vin și o stare de spirit încrezătoare. Evenimentele vor putea fi urmărite în direct pe paginile de Facebook ale artiștilor, conform programului prestabilit.

Pasha Parfeni este cel care a dat startul campaniei VIN LA ARTĂ. În seara de 3 aprilie, timp de peste 80 de minute, acesta a cântat la pian, chitară și voce propriile piese, dar și câteva dintre cele mai îndrăgite cântece din ultimii 100 de ani pe teritoriul moldav. Evenimentul s-a dovedit de-a dreptul superb și a fost urmărit de mai bine de 11 000 de persoane din toate colțurile lumii, care s-au conectat în acele clipe la prestația live pe pagina lui.

Campania VIN LA ARTĂ va continua prin seri de lectură, pe 7 și 11 aprilie, alături de Natalia Davidovici – autoarea proiectului ПРОчтение, Oleg Bulgac – om de radio care activează la Moscova, Yolka Flyman – cântăreață, Iosif Șaț – regizor la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov”, prezentatoarea canalului RTR Moldova – Tais Razumovskaia și Alexei Gherțescu – avocat și administratorul Chișinău Book Club. Live-ul se va desfășura pe pagina de Facebook ПРОчтение.

Ioana Isac va continua seria de evenimente VIN LA ARTĂ prin poezie în data de 9 aprilie. Tânăra poetă va da citire versurilor proprii din volumul „Ei confundau librăria cu libertatea” și, în exclusivitate, va citi câteva dintre cele mai recente versuri ale sale care, deocamdată, nu au fost publicate.

Natalia Gordienko este cea care va încheia campania VIN LA ARTĂ pe 12 aprilie prin muzică. În cântările sale, aceasta va fi acompaniată la pian de clapistul Serghei Ivanov.

Campania VIN LA ARTĂ va continua în perspectivă și prin evenimente offline.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente