‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 26 martie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCum puteți obține pașaportul stupinei

Cum puteți obține pașaportul stupinei

‹ adv ›
‹ adv ›

Pe grupul Agrobiznes Club am fost întrebați de către apicultorii începători cum se poate obține pașaportul stupinei, ce acte sunt necesare și în cât timp este eliberat.

În acest context, am discutat cu Mihai Dobrojan, inspector principal al Direcției Sănătatea și Bunăstarea Animalelor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Acesta a mențioat că, procedura de obținere a pașaportului prisăcii este una foarte simplă și care nu necesită prea mult timp.

„Pentru a obține pașaportul stupinei, apicultorul trebuie să se adreseze la Subdiviziunile Teritoriale ale ANSA. Totodată, acesta trebuie să prezinte un certificat eliberat de primărie, în formă liberă, care confirmă faptul că este deținător de stupină pe teritoriul satului/comunei și câte familii de albine are. Totodată, acest certificat confirmă faptul că, apicultorul este înregistrat la autoritatea administraţiei publice locale în raza căreia este amplasată stupina. Paralel, apicultorul trebuie să dispună de o copie a buletinului de identitate. Atunci când se adresează la ANSA, specialiștii îi eliberează sau o autorizare sanitar-veterinară, dacă deține un număr mai mare de familii de albine, sau i se perfectează fișa de control veterinar. În baza acestor trei acte se eliberează pașaportul prisăcii”, a menționat Mihai Dobrojan.

Apicultorii trebuie să fie pregătiți să achite și anumite taxe.

„Pașaportul prisăcii costă 50 de lei și autorizarea sanitar-veterinară 130 de lei. Dacă actele prezentate sunt în regulă, atunci pe parcursul a 3-4 zile se eliberează și pașaportul prisăcii”.

Amintim că, anterior am publicat un articol în care am specificat ce acte trebuie să dețină un apicultor pentru a putea merge la stupină pe perioada stării de urgență.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii