La Soroca – unul dintre focarele Covid-19, s-au oficiat slujbe în weekend. Patru preoți, amendați cu câte 22.500 lei

Patru preoți din trei localități ale raionului Soroca au fost amendați pentru oficierea slujbelor în zilele de sâmbătă și duminică. Localitățile a căror biserici au fost deschise în plină carantină sunt Racovăț, Băxani și Vădeni.

Foto: 24 Канал

Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului de Poliție Soroca Svetlana Talpă, preoții au fost amendați pentru nerespectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică şi raionale extraordinare de sănătate publică și pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică.

Ieri, preoții a două biserici din satul Racovăț, raionul Soroca, au oficiat slujba divină în incinta lăcaşelor sfinte cu participarea enoriașilor, iar astăzi, pe data de 5 aprilie, alți preoți a două biserici din satele Băxani și Vădeni din raionul Soroca, la fel, au oficiat slujba divină în incinta și-n curtea lăcaşelor sfinte cu participarea enoriașilor.

Fiecare dintre preoți au fost sancţionați cu amendă în mărime de 450 unităţi convenţionale (22.500 lei), pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică.

Amintim că începând cu 1 aprilie Soroca se află în carantină, deoarece a înregistrat un număr record de infectați. Până astăzi, la Soroca avem 114 persoane contaminate dintre care două persoane tratate și un medic de la Substația Urgență, decedat.

Totodată, Soroca este în top trei localități-focare de Covid-19, alături de Chișinău-265 de contaminați și Ștefan Vodă-112.


Pub