Andrei Năstase cere Guvernului să prelungească vacanța bugetarilor

Liderul Platformei DA solicită autorităților să revizuiască, în mod de urgență, decizia de a rechema de luni bugetarii la serviciu. Andrie Năstase consideră că în situația creată, când cazurile de infectare cu Covid-19 sunt în creștere, oamenii ar trebui să stea izolați cel puțin încă o săptămână.

Foto: UNIMEDIA

"Situaţia este extrem de gravă, deja din cauza infectării au decedat 14 persoane, 215 medici au fost contaminaţi, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire creşte virtiginos de la o zi la alta. Virusul se incubează cel puţin 14 zile, deci este necesară măcar încă o săptămână de izolare pentru toţi bugetarii", a declarat Andrei Năstase, potrivit unui comunicat oficial al formațiunii.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 752 de cazuri de infectare cu Covid-19, doar pe 4 aprilie cifra persoanelor confirmate pozitiv a crescut cu 161.

Bugetarii au avut o săptămână de concediu plătit, ca măsură de combatere a răspândirii coronavirusului de tip nou printre locuitori. Aceștia vor reveni la muncă de luni, 6 aprilie, potrivit unei decizii în acest sens a Comisiei Situații Excepționale.


Pub