Igor Dodon: „Moldovenii care nu au poliță vor achita totalmente costul tratamentului de COVID-19 pentru o perioadă de cel puțin șapte zile”

poliță

Persoanele care nu au poliță medicală vor fi nevoite să achite în totalitate costul serviciilor medicale pentru cel puțin șapte zile. Astfel, pacienții vor fi nevoiți să plătească cel puțin 16 000 de lei pentru șapte zile în staționar și 39 000 de lei pentru șapte zile în secția de terapie intensivă.

„La intrarea în țară, toți cetățenii care nu au poliță de asigurare, cu excepția copiilor de până la 18 ani și a persoanelor pensionare, semnează o declarație pe propria răspundere că în decurs de 72 de ore vor procura polița obligatorie de asigurare medicală. În Moldova, polița de asigurare medicală vă asigură serviciile medicale gratuite, iar persoanele care nu vor avea poliță de asigurare medicală vor achita, în caz că vor fi internate la spital în această perioadă, totalmente costul pentru prima perioadă de cel puțin șapte zile”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit datelor oficiale, în staționar, costurile zilnice se ridică la 2 255 de lei pentru o persoană. În această sumă se încadrează cheltuielile de transport, testul, asistența medicală. Prin urmare, pentru șapte zile de internare, statul achită 16 000 de lei.

O zi în secția de terapie intensivă costă 5 300 de lei pentru o persoană. Respectiv, pentru șapte zile statul achită mai mult de 39 000 de lei.

Amintim că ieri, Ion Chicu a anunțat că cetățenii care nu posedă poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală care se vor adresa la spital cu alte boli decât coronavirus vor trebui să achite singuri serviciile medicale.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova, în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente