Coronavirus // 112 cazuri noi confirmate și două persoane decedate, între care un medic

Anticoruptie.md
05/04/2020

Pe parcursul zilei de duminică au fost confirmate 112 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în Republica Moldova ajunge astfel la 864. 

Până în prezent, au decedat 15 persoane din cauza infecției cu Covid-19. La Spitalui Clinic Republican a decedat medicul radiolog de la Clinica privată Repromed, Valeriu Pripa. Acesta este cel de al treilea medic moldovean decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou.

Dintre cazurile confirmate cu noul coronavirus, 108  cazuri sunt de import și “de transmitere” locală 756. Cele mai multe cazuri de import sunt din Marea Britanie. Clasament general este îngrijorător: cele mai multe persoane infectate sunt în municipiul Chişinău - 293, în Ştefan-Vodă – 132, în Soroca - 126. În regiunea transnistriană sunt 47 de cazuri, în Cahul – 30, în Hânceşti – 29, în Ialoveni – 28, în Glodeni – 24 și în Orhei – 23.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11 sunt medici din raionul Glodeni.  

Statisticele au fost prezentate de către președintele Igor Dodon. Șeful statului a declarat că în următoarele zile numărul celor infectați va atinge cifra de o mie, iar autoritățile vor trece la scenariul 4. Aceasta presupune implicarea mai multor instituții medicale în lupta cu Covid-19.

Anticoruptie.md
05/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii