Igor Dodon: Alegerile prezidențiale ar putea fi amânate, dacă la toamnă va fi un nou val de Covid-19

Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea să fie anulate, dacă un nou val de îmbolnăviri cu Covid-19 va lovi Republica Moldova. Despre aceasta a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde”.

Foto: UNIMEDIA

„Noi nu ne gândim acum la alegerile prezidențiale. Se gândesc oponenții noștri, care deja se văd în campania electorală. Noi avem alte priorități. Dar alegerile, fie ele prezidențiale sau parlamentare, pot fi anulate doar în cazul în care este instituită starea de urgență”, spre Dodon.

Șeful statului mai afirmă că starea de urgență se finalizează pe 15 mai și speră ca să nu fie prelungită. „Poate să se termine mai repede, dar eu nu cred asta. Cel mai probabil va dura până la 15 mai. Va fi prelungită sau nu? Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile. Unii din domeniul sănătății, experții OMS spun că în mai – iunie se va înregistra o scădere a intensității, dar poate fi un nou val în toamnă. Dacă la toamnă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la instituirea stării de urgență, atunci este evident că alegerile vor fi amânate. Dar sper să nu se ajungă la aceasta”, a conchis Dodon”, a conchis acesta.

Amintim că potrivit prognozelor OMS, în Republica Moldova se așteaptă până la 28 de mii de infectați cu Covid-19.


Pub