(video) Scenarii sumbre în RM: Până la sfârșitul lunii mai am putea avea 31 de mii de persoane infectate cu Covid-19

Până la sfârșitul lunii mai am putea avea 31 de mii de persoane infectate cu Covid-19. Cel puțin asta spun specialiștii de la Ministerul Sănătății.

Foto: UNIMEDIA

În cadrul unui briefing organizat în această dimineață, specialiștii au prezentat mai multe date statistice și prognoze în acest sens.

Potrivit acestora în Republica Moldova perioada de incubare a virusului este de 5,8 zile.

În baza datelor, specialiștii au făcut un calcul cu privire la rata de infectare de la o persoană de la altă persoană, astfel, aceasta este de 2,6, în comparație, rata globală care este de 1,5. Însă, majoritatea țărilor raportează o rată de contaminare de 3 – 3.5. În urma măsurilor implementate de către Republica Moldova, rata este una medie, afirmă experții.

Dacă avem acest scenariu în față, cu rata de contagiozitate de la o persoană la alta de 2,6 și perioada medie de incubare de până la 6 zile, atunci putem să spunem că până la sfârșitul lunii mai vom avea în jur de 31 de mii de cazuri de infectare. Dar totuși, dacă respectăm toate măsurile, rata de contagiozitate ar putea scădea până la 1,5, spun cei de la Ministerul Sănătății.

Amintim că încă o persoană a decedat de Covid-19, bilanțul astfel a ajuns la 9 decedați.


Pub