Test pozitiv la Covid - 19 pentru 5 angajați ai fabricii de ouă „Kinder” de la Fălești: Întreprinderea a fost închisă ieri

Situația alarmantă. 5 angajați ai fabricii de ouă „Kinder” de la Fălești au fost testați pozitiv. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de consilierul în comunicare al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Foto: UNIMEDIA

În același timp, deputata Doina Gherman afirmă că Fabrica a lucrat până ieri, ulterior, închisă.

Potrivit acesteia, la această fabrică lucrează localnici din aproape toate satele raionului

„Ieri, mai mulți săteni din diferite localități - Chetriș, Musteața, Hîncești, Ișcalău au chemat serviciul de ambulanță. Aceștia au febră mare, au simptome evidente, iar medicii doar le administrează medicamente ca să le scadă febra și îi lasă acasă! Pentru că nu mai sunt paturi la spitalul din Bălți, iar la Fălești - nu este centru COVID. De Chișinău nici nu se visează. Deci, aceste persoane nu sunt nici măcar testate. Nu sunt teste nici pentru pacienți, și nici pentru medici! Pentru nimeni”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De precizat, că Organizația Mondială a Sănătății atenționează că virusul Covid-19 are o rezistență mărită pe unele suprafețe.

OMS / Sursa:OMS

Precizăm că astăzi a fost înregistrat un record de infectați – 161 de persoane confirmate, din 681 de probe prelevate. Numai astăzi la Soroca au fost depistate 42 de cazuri, iar la Ștefan Vodă – 30 de cazuri. În același timp, autorițile anunță încă 3 decedați, numărul total fiind de 12 persoane.


Pub