Andrei Năstase: „E de datoria noastră să demonstrăm întregii lumi că suntem o națiune puternică și solidară”

Solidarizarea cetățenilor și respectarea tuturor regulilor de carantină impuse de către specialiști va contribui la depășirea mult mai rapidă și cu mai puține victime a perioadei de pandemie de Covid-19. Liderul Platformei DA a lansat un apel în acest sens, prin care cheamă cetățenii la solidaritate, responsabilitate și forță.

Foto: UNIMEDIA

„Am lansat și susținut mereu ideea unui consens politic și social național, venind în întâmpinarea decidenților cu propuneri, cu inițiative legislative de ordin economic, social, medical, bazate pe expertiza specialiștilor Platformei DA, dar și pe experiența și bunele practici din Coreea de Sud, din Germania, România, Israel sau din alte state europene. Am identificat sursele interne și externe de finanțare și am contribuit la sensibilizarea partenerilor noștri de dezvoltare în acest sens. Am comunicat și propus guvernării disponibilitatea noastră de a face front comun împotriva urgiei pe nume COVID-19”, a declarat Andrei Năstase într-un live pe Facebook.

Liderul Platformei DA a îndemnat cetățenii moldoveni, aflați în străinătate, să se izoleze acolo, dacă au posibilitatea sau să apeleze la reprezentanții autorităților pentru a beneficia de sprijin pentru a se întoarce în țară, recomandându-le să respecte măsurile de autoizolare, odată ajunși acasă.

„Vă îndemn să înțelegeți cu toții că în aceste vremuri în care aproape toate țările se confruntă cu cea mai mare criză din ultimii 30 de ani, e de datoria noastră, suntem obligați să demonstrăm întregii lumi că suntem o națiune puternică, solidară și responsabilă”, a menționat Năstase.

Politicianul a criticat deciziile autorităților de a obliga cetățenii reveniți în țară să procure polița de asigurare medicală, acuzandu-l pe șeful statului de încercări de dezbinare a societății.

„Igor Dodon, prin tot ceea ce uneltește în aceste zile împotriva poporului Republicii Moldova demonstrează încă o dată că singura lui preocupare este să ne împartă și să ne dezbine ca societate, să ne înstrăineze unii de ceilalți și să transforme întreaga țară într-o zonă fierbinte de “conflict” social. Un președinte responsabil nu ar face asta. Un președinte responsabil unește, nu dezbină. Un președinte responsabil este un președinte al țării și al tuturor cetățenilor săi, indiferent dacă l-au votat sau nu”, a menționat liderul Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase a venit cu recomandări pentru a depăși cu mai puține victime perioada de pandemie de Covid-19.

„Urmează săptămâni extrem de dificile, critice pentru sistemul nostru de sănătate, iar tot mai mulți semeni de ai noștri vor suferi consecințele infectării cu acest virus ucigaș, vor mai avea încă pierderi de vieți omenești. De aceea, trebuie să înțelegem că depinde foarte mult și de fiecare dintre noi să avem cât se poate de puține victime în perioada ce urmează! Trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile impuse de specialiști, de medici, inclusiv măsurile de distanțare socială. Pentru că, repet, acum nu există nicio altă cale mai bună de a ne proteja pe noi, pe apropiații, pe semenii noștri, decât aceea de a respecta distanțarea socială și a rămâne în continuare acasă, de a limita la maxim ieșirile în spațiile publice, doar la cele de strictă și urgentă necesitate. Iar când mergem la farmacie, la cumpărături sau ne aflăm într-un alt spațiu public, vă rog să păstrăm distanța de cel puțin trei metri față de ceilalți! Să renunțăm la strângerea de mâini și îmbrățișări. Oricât de banal ar suna, dar pentru mai multă siguranță trebuie să ne spălăm pe mâini cât mai des! Autoritățile publice trebuie sprijinite cu tot ce putem în eforturile acestora pentru depășirea crizei. Dar e esențial să înțelegem că solidaritatea și unitatea cetățenilor, grija unuia față de altul ca într-o familie, implicarea fiecăruia dintre noi este chezășia reușitei noastre, a tuturor”, a spus Năstase.


Pub