05:54:42 18.04.2024
Stiri

OLIGARHII din Rusia CUMPĂRĂ la greu și acaparează VENTILATOARE pentru a se proteja de coronavirus

Social 04.04.2020 21:25 Vizualizări1477 Autor: Ziarul National
OLIGARHII din Rusia CUMPĂRĂ la greu și acaparează VENTILATOARE pentru a se proteja de coronavirus


Analizând cifrele comunicate oficial, Rusia pare să fie la adăpost de epidemia de coronavirus, însă atitudinea miliardarilor din această țară contrazice ceea ce transmit oficialii.

The Moscow Times a găsit dovezi, pe baza a zeci de interviuri, că rușii bogați înființează clinici improvizate în propriile case pentru a se asigura că pot avea îngrijiri mai bune decât masele dacă se infectează.

Astfel, ei cumpără și acaparează ventilatoarele care s-au dovedit esențiale pentru salvarea vieții în cazuri grave.

Una dintre familiile analizate este printre cele mai bogate din Rusia, deține locuințe în cele mai căutate destinații din lume, inclusiv Londra și sudul Franței, arată sursa citata.

De asemenea, are un conac în Rublyovka, suburbia de lux din afara Moscovei, care găzduiește o mare parte din elita conducătoare a Rusiei. Un membru al acestei familii, care a vrut să rămână anonim, a declarat pentru The Moscow Times: „Am reușit să obținem un ventilator până acum și încercăm să mai obținem două”.

Acesta susține că dispozitivul a costat 1,8 milioane de ruble (22.500 de dolari) ). „Dar există o listă de așteptare de opt luni.” mai susține aceeași persoană.

Deoarece ventilatoarele ajută pacienții cu coronavirus să respire pe măsură ce plămânii lor încep să cedeze, au devenit rapid unele dintre cele mai căutate dispozitive medicale de pe planetă.

Întrucât sistemul medical din Italia a devenit copleșit de pacienții cu coronavirus în ultimele săptămâni, medicii au realizat în scurt timp că nu au suficiente ventilatoare pentru a-i salva pe toți și au fost nevoiți să aleagă pacienții care au trăiesc și care mor.

Conform obținute de jurnaliști de la grupul Headway din Moscova, care monitorizează achizițiile guvernamentale, Rusia are în jur de 42.000-43.000 de ventilatoare în spitalele sale de stat din întreaga țară – o medie de aproximativ 29 de ventilatoare la 100.000 de rezidenți, cu mult mai mult decât Italia, unde sunt 8 ventilatoare la 100.000 de persoane.

Dar experții medicali ruși contactați de The Moscow Times sunt îngrijorați de faptul că ventilatoarele sunt concentrate în cele mai bogate centre urbane din Rusia, în Moscova și Sankt Petersburg fiind aproximativ 5.000 de ventilatoare


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md