Actualitate

Ambasada Rusiei din RM, după ce a adus mii de teste de PROASTĂ calitate pentru a-i face PR lui Dodon, îl ACUZĂ pe deputatul Igor Munteanu că „luptă pentru voturi”

Aceste afirmații sunt extrem de ridicole. Deputații unor grupuri politice, care sunt fixați pe propriile ratinguri, nu doresc să vadă cine în realitate ajută Chișinăul. Demagogia și lupta pentru voturi nu sunt cea mai bună alegere care poate fi făcută în fața unei lupte globale cu această boală periculoasă ”, se arată în mesajul ambasadei sfidător al Ambasadei Moscovei.  

Ce a declarat Igor Munteanu

„Zilele trecute, Rusia a cerut din nou liderilor G20 ridicarea sancțiunilor impuse ca urmare a războiului din Ucraina, repunând ”în drepturi” comerțul cu Rusia, dar fără a repara prejudiciile anexărilor teritoriale. La rândul său, China, țara care a generat dezastrul epidemiologic, folosește pandemia pentru a-și extinde influența politică asupra unor regiuni mai direct afectate de criza sanitară din ultimele luni. Activizarea bruscă a Chinei și Rusiei pe frontul acțiunilor COVID-19 are o greutate geopolitică greu de subestimat. Rusia a oferit Italiei mai multe vehicule militare și 100 medici virusologi (militari). 80% din materialul sanitar trimis de Rusia era inutil pentru Coronavirus, iar medicii ruși s-au dovedit a fi echipați ne-corespunzător, motiv pt care s-au molipsit chiar ei. La Stampa a descoperit că medicii sunt ofițeri în arme chimice, biologice și nucleare din armata rusă și nicidecum medici, echipați să lupte într-o criză umanitară de epidemie. Susținerea Chinei pentru Italia a inclus 12 avioane de transport cu 31 tone de echipament, dar numai 40 ventilatoare. În condițiile în care China deține 50% asupra ventilatoarelor și măștilor de protecție medicală pe plan global, gestul este mai mult decât simbolic pentru un stat ca Italia în care numărul celor infectați depășește 100.000, iar numărul celor decedați trece de 11.600”, susține Igor Munteanu.

Deputatul mai spune că, criza este folosită de China și Rusia ca o mare oportunitate, iar ajutorul Rusiei pentruu Italia este imposibil de comparat cu asistența de urgență de circa 750 miliarde de euro de la ECB pentru echipament medical și măsuri de tratament și prevenire.

„Mediatic, Rusia deja jubilează o mare victorie de soft-power, folosindu-se de fixația politicii externe italiene pe un ”rapprochment” cu Rusia, promovat activ în toate structurile UE și în NATO”, opinează deputatul.

Munteanu amintește și faptul că, China a donat materiale sanitare în valoare de 49,325 de dolari Spaniei, „cu multă fanfară și cu o garnitură de tren care a transportat 17 zile donația pe cale ferată (Silk Road), fără a menționa că între timp Spania a cumpărat echipament și materiale sanitare din China în valoare de 473 milioane de euro, iar 1,3 milioane din măștile cumpărate de Olanda din China s-au dovedit a fi defecte”.

„În timp ce China își dorește să facă comerț, dar să fie văzută ca un ”izbăvitor” de statele cele mai afectate de pandemie, Rusia ar vrea să fie văzută ca alternativă de securitate la sistemul de solidaritate colectivă ale UE și NATO, expediindu-și militarii săi la Bergamo, ca o misiune de testare și comunicare activă”, mai spune deputatul Igor Munteanu.

Cât privește, locul Republicii Moldova în acest peisaj, parlamentarul spune că țara noastră se află „undeva între aceste 2 cutii primite de către Ministrul Sănătății, care apostrofase chiar în ajunul acestui eveniment spitalele private pentru calitatea îndoielnică a unor teste rapide, problemele grave reale cu care se confruntă populația din Republica Moldova și modul haotic în care-și face treaba Comisia pentru Situații Excepționale, pe un drum hopuros, cu vizibilitate extrem de redusă”.

RUȘII au donat teste de PROASTĂ calitate, dar și-au facăut PR la nivel înalt



De ce are Rusia ATÂT DE PUȚINE cazuri de infecție cu coronavirus

Rospotrebnadzor, agenția pentru protecția consumatorului din Rusia, a anunțat că autoritățile au derulat peste 156.000 de teste (știrea inițială era din 23 martie – n. red), o cifră uriașă comparativ cu alte țări, inclusiv cu SUA, care abia acum demarează o campanie serioasă de testare.
Un sistem de testare sub semnul întrebării

Mai mulți critici au atras însă atenția că numărul redus de cazuri de infecție cu noul coronavirus ar putea avea legătură cu ineficiența testelor.
Un raport al PCR.News, o publicație a cadrelor medicale, a observat că singurul test aprobat oficial pentru depistarea coronavirusului, produs de un laborator din Novosibirsk, are o sensibilitate redusă în comparație cu alte teste.

Concret, infecția ar fi detectată doar când într-un eșantion există 100.000 de copii ale virusului pe fiecare milimetru.

În SUA, prin comparație, infecția este detectată când există doar 6.250 de copii ale virusului.

”Asta ar însemna că testul este de 10-16 ori mai puțin sensibil decât în SUA”, a declarat pentru ABC News Carmen Wiley, președinta Asociației Americane de Chimie Clinică.

Rezultatul? Există riscul ca multe persoane, în special cele asimptomatice, să nu fie detectate cu aceste teste.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *