Spitalul raional din Ștefan-Vodă a intrat în carantină: Toți pacienții cu Covid-19, transportați la instituțiile strategice din Chișinau

Pacienții cu Covid-19 de la spitalul raional din Ștefan-Vodă au fost direcționați în municipiul Chișinău, după ce a fost instituit regimul de carantină în instituție.

Potrivit ministrei Sănătății, ieri a fost aprobată decizia de a institui regim de carantină la spitalul raional Ștefan-Vodă, iar drept urmare, toate persoanele internate cu Covid-19 au fost transportate la Chișinău și internate în una dintre instituțiile medicale strategice.

Totodată, a mai menționat că, spitalul raional din Soroca va funcționa în continuare.

„Spitalul din Soroca, dat fiind faptul că este dotat suplimentar, la etapa respectivă rămâne a fi funcțional sub monitorizarea continuă, realizată de Ministerul Sănătății”, a spus ministra Sănătății.

CSE a decis instituirea carantinei în orașele Soroca și Ștefan-Vodă, din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid-19. În prezent din cele 505 cazuri înregistrate, 71 sunt din Soroca, iar 57 din Ștefan-Vodă.

Ieri, Republica Moldova a înregistrat un număr record de cazuri confirmate cu Covid-19. În urma procesării a 332 teste, în cadrul laboratorului ANSP, 82 de persoane au primit un rezultat pozitiv. Astfel, bilanțul celor infectați pe teritoriul Republicii Moldova a ajuns la 505.


Pub