(video) Replici în contradictoriu: Sandu spune că vrea să ajute, dar nu are acces la informații, iar Dodon e mirat că „un fost premier” nu știe cum să facă rost de lista cu necesități

Schimb de replici și acuzații prin intermediul presei între Maia Sandu și Igor Dodon. Fosta prim-ministră se plânge că nu are acces la informații oficiale și nu știe de ce are nevoie Moldova pentru a solicita spirjin în acest sens de la UE. Pe de altă parte, șeful statului spune că toate organizațiile care au dorit să ajute au obținut informația necesară și s-a arătat mirat că „un fost premier” nu știe cum să facă rost de lista cu necesități. „Sunați acum la minister și o să obțineți informația”, a îndemnat-o Igor Dodon pe Maia Sandu.

„Stimați colegi, spun colegi chiar dacă sunteți din opoziție. De politică o să vă ocupați după criză. Cei care încearcă să scoată devidente politice pe această situație de criză vor fi penalizați dur de societate, de alegătorii dvs. Eu înțeleg că nu vă place că președintele se ocupă de această problemă”, a declarat Igor Dodon într-un nou episod al emisiunii sale „Președintele răspunde”.

Șeful statului nu a dat nume, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că se referă la declarațiile liderei PAS, Maia Sandu, care afirmă că nu are acces la informații pentru a putea formula o listă cu necesități ale Republicii Moldova și pentru a solicita în acest sens sprijin de la partenerii externi.

„Eu am văzut că zilele acestea cineva la televizor spunea că nu știm ce să cerem de la europeni, că nu avem listele de medicamente. Foarte straniu sună această declarație. Un ONG, care a colectat bani acum prin internet, câteva milioane de lei, fără probleme are lista necesităților de la Ministerul Sănătății și a făcut comanda necesităților din China. Noi acum organizăm cum să aducem cele necesare. Dar dvs ca foști prim-miniștri, ca persoană care are partid politic important cu prezență mare în Parlament nu aveți acces la informații? Haideți să fim corecți. Noi înțelegem care este miza politică, dar prin astfel de acțiuni nu ajutați poporul RM. Acces la informații este. Dacă vreți, chiar acum sunați la Ministerul Sănătății să vă dea informații”, a adăugat Igor Dodon.

Autoritățile au anunțat că au comandat 100 de mii de teste pentru Covid-19 din China, care urmează să fie aduse cu ajutorul unor curse charter. Totodată, Moldova a beneficiat de ajutor din partea Rusiei, Chinei, și urmează să primească spirjin financiar din partea UE în lupta cu pandemia.

Până acum în RM au fost înregistrate ieri 82 de cazuri de Covid-19. Bilanțul celor infectați pe teritoriul Republicii Moldova a ajuns la 505.


Pub