Cu 27 de lucrători medicali testați pozitiv la Covid-19 și 3 secții în carantină, spitalul din Soroca funcționează în continuare

Spitalul din Soroca, una dintre instituțiile medicale strategice regionale care a început a primi pacienți cu Covid-19 din data de 1 aprilie 2020, riscă să intre în carantină, cu trei secții deja izolate și 27 de persoane din efectivul spitalului testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Raional Soroca, secția de chirurgie, reanimare și pediatrie au intrat deja în carantină. Cei 27 de lucrători medicali care au fost testați pozitiv la noul coronavirus, sunt tratați pe loc, de colegii lor. Toți au forma ușoară a bolii, evoluția fiind de gravitate medie.

Totuși, spitalul raional continuă să funcționeze în regim normal. „Cei 27 de medici au fost internați și izolați în secția de boli infecțioase, care are o capacitate de 30 de locuri. De asemenea, a fost deschisă și fosta secție de pulmonologie, care are o capacitate de 20 de locuri și unde sunt internate la moment 2 persoane”.

Chiar dacă nu va mai putea primi pacienți până cei existenți nu vor fi tratați definitiv, spitalul rămâne funcțional, iar de forțe noi de muncă care să suplinească rândurile personalului medical internat la tratament nu este nevoie, a declarat sursa noastră.

„La moment se investighează situația la nivelul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Spitalul dispune de un efectiv de peste 200 de medici și continuă să activeze”.

„Spitalul din Soroca, dat fiind faptul că este dotat suplimentar, la etapa respectivă rămâne a fi funcțional sub monitorizarea continuă, realizată de Ministerul Sănătății”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Menționăm că astăzi, spitalul raional din Ștefan Vodă, desemnat intituție medicală strategică în lupta împotriva Covid-19, a intrat în carantină. Toți pacienții au fost direcționați la spitalele din Chișinău.

La moment, în raionul Soroca sunt confirmate pozitiv 71 de persoane, altele 19 sunt suspecte. Alte 409 de persoane au statut de contacți și 385 sunt în carantină.

Numai ieri, în raionul Soroca au fost confirmate 33 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, din totalul de 82 de cazuri din toată republica.

Comisia pentru Situații Excepționale a decis, la 31 martie 2020, instituirea carantinei în orașele Soroca și Ștefan-Vodă, din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid-19. În prezent din cele 505 cazuri înregistrate, 71 sunt din Soroca, iar 57 - din Ștefan-Vodă.


Pub