Compania Zernoff a donat 7000 de litri de alcool medical Ministerului Sănătății din Republica Moldova

Dat fiind deficitul acut de materiale dezinfectante medicale cauzat de pandemia COVID-19, Zernoff a donat 7.000 de litri de alcool medical de 96% Ministerului Sănătății din Republica Moldova. Alcoolul a fost expediat din fabrica companiei și livrat la un depozit medical specializat pentru distribuirea ulterioară către instituțiile medicale.

Foto: Zernoff

Conform OMS, dezinfectanții pe bază de etanol sunt cel mai eficient mijloc de protecție împotriva coronavirusului. În condițiile actuale, mai mult de jumătate din alcoolul produs de Zernoff este trimis producătorilor de dezinfectanți din Europa și Asia, precum și întreprinderilor din Moldova.

În același timp, compania lucrează și la lansarea propriilor soluții dezinfectante sigure și eficiente. Deja au fost achiziționate și instalate echipamente noi. Pentru a realiza lansarea urgentă a unei noi producții ce nu este specifică companiei, a fost constituit de urgență un grup de experți, în care lucrează proiectanți, specialiști în echipamente, tehnologi ai industriei alcoolului și chimiști medicali. După certificare, un nou produs dezinfectant va fi lansat pe piață.


// console.log('no ads situation')