17 lucrători medicali confirmați pozitiv la coronavirus, în ultimele 24 de ore. Șapte sunt din Ștefan-Vodă

În urma procesării a 419 probe, astăzi, au fost confirmate alte 86 de cazuri. Dintre acestea 17 sunt în rândul angajaților medicali.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, alte 17 persoane, angajate în instituțiile medicale din țară au fost testate pozitiv cu Covid-19. Mai exact, 7 dintre acestea sunt din spitalul raional din Ștefan Vodă.

Bilanțul angajaților din domeniul medicali infectați cu Covid-19 în Moldova a ajuns la 101. Ion Chicu a declarat că printre infectați nu sunt doar medici, dar și șoferi de ambulanță, și felceri. Premierul a recunoscut că nu toate spitalele din țară dispun de echipament prevăzut pentru procedura de intubare și alte proceduri necesare în procesul de tratare a pacienților cu Covid-19.

Încă un lucrător medical a decedat astăzi. Este vorba despre un lucrător din sfera medicală de 65 de ani, spitalizată pe 26 martie care avea și alte boli, precum insuficință cardiacă, hipertensiune, deficiență de insulină.

Pe 27 martie, autoritățile au anunțat despre decesul primului lucrător medical., fiind vorba despre o doamnă din sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească


Pub