Viceguvernator al BNM, acuzat în dosarul furtul miliardului, rămâne în arest încă 30 de zile

Instanța de judecată a admis, astăzi, demersul procurorului de prelungire, cu încă 30 de zile, a măsurii preventive pentru un actual viceguvernator BNM.

Foto: sputnik.md

Un alt actual viceguvernator BNM a colaborat cu procurorii și a făcut declarații pe dosar, de aceea Procuratura Anticorupție a decis cercetarea acestuia în libertate, aplicându-i interdicția de a părăsi mun. Chișinău. Cât despre fostul viceguvernator și șeful de direcție de la BNM, procurorii au solicitat mandate de arestare a câte 30 de zile.

În urma descinderilor de pe 5 martie, de la Banca Națională a Moldovei, în contextul investigării dosarului privind frauda bancară, trei persoane au fost reținute: actualul viceguvernator Aureliu Cincilei, fosta viceguvernatoare al BNM Emma Tăbîrță, precum și un șef de direcție de la BNM. Aceștia sunt bănuiți de participare la escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Totodată, Procuratura Anticorupție i-au înaintat învinuirea fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu și a depus ieri un demers privind aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile în privința acestuia. Magistrații au admis demersul procurorilor. Însă Drăguțanu susține că învinuirile ce i se aduc sunt exagerate și departe de realitate, având în vedere că acel credit de urgență s-a oferit după ce BNM a preluat controlul băncilor implicate în tranzacțiile ce au dus la frauda bancară.


Pub