23:37:56 28.03.2024
Stiri

Filip l-a CONVINS pe Chicu să li se permită moldovenilor BLOCAȚI în afară să urce la bordul curselor charter, chiar dacă NU au polița de asigurare obligatorie de asistență medicală

Moldovenii în lume 03.04.2020 12:09 Vizualizări1691 Autor: Ziarul National
Filip l-a CONVINS pe Chicu să li se permită moldovenilor BLOCAȚI în afară să urce la bordul curselor charter, chiar dacă NU au polița de asigurare obligatorie de asistență medicală


Moldovenii blocați peste hotarele R. Moldova vor putea avea acces la cursele charter autorizate pe perioada stării de urgență de Cimisia pentru Situații Excepționale. Despre acest lucru a anunțat liderul Partidului Democrat (PD), ex-premierul Pavel Filip.

PD, fiind parte a coaliției de guvernare, a solicitat premierului Ion Chicu să fie aplicate aceleași condiții de intrare în R. Moldova pentru cei care vin cu avionul ca și pentru moldovenii care intră în republică cu mașina.

Citește și: DOC // Persoanele fără prima de ASIGURARE OBLIGATORIE de asistență medicală NU vor fi admise la bordul curselor CHARTER autorizate de Guvern. Și persoanele care vor traversa frontiera terestră, OBLIGATE să plătească polița de asigurare

„Cetățenii noștri care ajung acasă cu avionul trebuie să aibă aceleași drepturi ca cei care intră în țară cu mașina. Am discutat astăzi acest subiect cu premierul Ion Chicu și am văzut deschidere de a rezolva aceste diferențe. Am convenit că se va permite cetățenilor din diasporă, care nu au poliță, să vină acasă cu cursele charter organizate de MAEIE, cu condiția ca în termen de trei zile să achite polița, așa cum fac cei care vin în țară cu mașina, modificarea urmând să fie aprobată de CSE”, a comunicat Filip.

Citește și: LISTĂ // Cursele CHARTER care vor fi ORGANIZATE în următoarele două săptămâni: „Avem un număr ENORM de solicitări. O să-i aducem pe toți acasă, dar o vom face DOZAT, ca să nu punem presiune pe sistemul medical”

De menționat că, zilele trecute, Comisia pentru Situații Excepționale a decis ca toți cei care vor să vină acasă cu cursele charter trebuie mai întâi să cumpere polița de asigurare obligatorie de asistență medicală. Această decizie a fost aspri criticată de moldovenii din diaspora, iar PAS a contestat în judecată decizia CSE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md