În curând, la insistența lui Dodon, liderul PN Renato Usatîi va fi anunțat în căutare internațională de autoritățile ruse

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că în curând autoritățile ruse îl vor anunța în căutare internațională la insistența personală a lui Igor Dodon.

Usatîi a declarat despre acest lucru într-un live pe Facebook, unde a menționat că decizia a fost luată de partenerii lui Dodon din una dintre structurile de forță de la Moscova, după negocierile de miercuri ale șefului statului cu aceștia.

Potrivit lui Renato Usatîi, Dodon se află în agonie după ce o serie de sondaje au arătat că șansele sale la prezidentiale sunt de doar 29%.  Liderul PAS, Maia Sandu ajunge pe locul doi cu 19%, urmată de liderul PN, Renato Usatîi – 16% și de Ilan Shor, care ar înregistra doar 4%.

Prin urmare, cifrele au devenit un motiv serios pentru care Dodon a insistat pe anunțarea ilegală în căutare a lui Usatîi, procedură pornită în baza unor mărturii false și în cadrul dosarului penal deschis în Rusia în care Veaceslav Platon și Vladimir Plahotniuc au fost acuzați pentru spălare de bani, cunoscuta fraudă cu denumirea “Laundromat”.

“Au pus mâna pe doi indivizi, unul dintre care este Grigoriev și care realiza scheme cu Plahotniuc după înlăturarea lui Platon. Al doilea individ care se ocupa cu aceleași lucruri la Moscova este un oarecare Kuzmin. Nu i-am văzut în ochi pe niciunul dintre cei doi. Am vorbit de multe ori public despre Grigoriev care a fost dus cu un avion privat la Plahotniuc”, a spus Usatîi menționând că anume mărturiile mincinoase ale acestora au stat la baza anunțării sale în căutare.

Usatîi a mai declarat că acest dosar a fost fabricat de patronii lui Dodon pentru că acesta din urmă se teme să nu piardă puterea, “ceea ce este o iluzie absolută”, punctează Usatîi. 
sursa: omg.md

 

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...