Încă 86 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Moldova. În total, în țară sunt înregistrate 591 de cazuri

Coronavirus-Lab-Results-REUTERS-TT-850×478

În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dintre acestea, șapte cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală. Astăzi au fost înregistrate și două cazuri noi de deces.

Conform unui comunicat emis de guvern, cele mai multe cazuri confirmate au fost în mun. Chișinău – 33, în raionul Ștefan Vodă – 26 și în Fălești – patru. În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate patru cazuri de infecție. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, șapte dintre care sunt din spitalul raional din Ștefan Vodă.

Până în prezent, au fost depistate 591 de cazuri de infecție după investigarea a 3 376 de probe. În total, pe teritoriul țării sunt înregistrate opt cazuri de deces și 26 de cazuri de recuperare.

De asemenea, ministrul Voicu a comunicat că MAI a concentrat circa 9 000 de angajați din toate structurile pentru realizarea activităților de menținere a ordinii publice, verificare a persoanelor aflate sub supraveghere și pentru asigurarea misiunilor de carantină a localităților.

Polițiștii au verificat 5 632 de persoane aflate sub supraveghere. Au fost identificate 46 de persoane ce au încălcat regimul de izolare și cinci agenți economici care au încălcat restricțiile impuse de CSE.

Ministrul Pînzari a comunicat că 100 de militari sunt antrenați în amenajarea Centrului de triere COVID-19, care este practic pregătit pentru realizarea procedurilor medicale. În următoarele ore, vor fi realizate procesele de testare a echipamentelor de încălzire și ventilare a spațiilor.


Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente