‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii mici riscă să intre în insolvență. Trei propuneri pentru a le soluționa, temporar,...

Fermierii mici riscă să intre în insolvență. Trei propuneri pentru a le soluționa, temporar, problemele

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii mici din țară nu au unde își vinde prousele agricole în această perioadă de criză. Pentru că piețele sunt închise, iar în magazinele mari nu le sunt acceptate produsele, aceștia riscă să intre în insolvență.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari a anunțat într-un briefing de presă că va expedia azi în adresa premeirului Ion Chicu și Comisiei pentru situații excepționale o scrisoare prin care va cere măsuri de sprijin, în numele micilor producători agricoli.

„Haideți să începem cu pași mici să rezovăm problema pentru acești fermieri mici care nu pot intra în rețele de retail care refuză sa le primească producția, piețele fiind închise”, a subliniat Slusari.

Astfel, au fost înaintate autorităților trei propuneri:

  • În toate unitățile comerciale să fie introdusă obligația ca legumele și pomușoarele de sezon să fie prezente pe rafturi în proporție de 50% produse autohtone din totalul produselor de acest gen, în perioada stării de urgență.
  • Să fie permis comerțul stradal pentru producătorii autohtoni în baza certificatelor de la primarie, în perioda stării de urgență.
  • Să fie permis comerțul de legume și pomușoare de sezon la locul plantației.

„Adică acolo unde se produce, dacă există posibilitatea să aranajeze un loc de unitate de comerț unde populația sau altcineva, sau bazele de comerț angro sa vină și sa procure această producție”, a mai menționat Slusari.

Menționăm că, din cauza evoluției situației epidemiologice a infecției de tip nou COVID-19, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a semnat o dispoziție potrivit căreia Întreprinderea municipală Piața Centrală va rămâne închisă pe toată perioada stării de urgență.

Foto simbol: sfin.ro

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii