‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVor fi impuse restricții la exportul de cereale

Vor fi impuse restricții la exportul de cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Moldova ar putea impune restricții la exportul de cereale. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Șeful statului a explicat că autoritățile ar putea recurge la această măsură, pentru a asigura securitatea alimentară a țării.

„La etapa actuală trebuie să cântărim foarte bine necesitatea restricțiilor la exportul de cereale. Unele țări astfel de restricții deja au introdus. Este vorba de exportatori mari precum Rusia, Ucraina și Kazahstan”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai precizat că Guvernul deja lucrează la un proiect în acest sens.

Amintim că, potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, stocurile producătorilor din țara noastră sunt de aproximativ 152 de mii de tone de grâu, fără rezerva de stat. Asta este suficient pentru a asigura consumul intern pe o perioadă de, cel puțin, șapte luni. Pe lângă acestea, sunt peste 1,2 milioane de tone de porumb și 65 de mii de tone de ulei de floarea soarelui, care sunt suficiente pentru doi ani. În stocuri mai sunt peste 5.600 de tone de carne și produse din carne.

Foto simbol: wsj.com

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›