(galerie foto) Amenajarea spitalului de la Moldexpo, aproape de final: Când va putea primi pacienți

Pregătirile pentru amenejarea centrului de triere de la Moldexpo sunt în toi. La etapa curentă au fost amenajate spațiile de primire, aduse mai multe paturi și lengerie, autoritățile fiind ajutate de militarii Armatei Naționale. Capacitatea de primire a pacienților este de circa 700 de persoane.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Ministerului Sănătății, Centrul de Triere va primi pacienți începând cu ziua de sâmbătă. Astfel, toate persoanele care vor avea simptome specifice infecției cu Covid-19 nu vor mai fi transportate la instituțiile medicale strategice din Chișinău.

Duminică, Ion Chicu a anunțat despre decizia autorităților de a amplasa un centru de triere la Moldexpo, din cauza supraaglomerării spitalelor din Chișinău.

Primarul capitalei a spus, ieri, că, Centrul de triere va face față unui număr mare de pacienți. Astfel că au fost asigurați că capacitatea de primire pe oră va fi de 60 de mașini.

Ieri, Republica Moldova a înregistrat cu număr de record de cazuri confirmate cu Covid-19, după ce 70 de persoane au primit un rezultat pozitiv. Bilanțul cazurilor pe teritoriul Republicii Moldova a ajuns la 423


Pub