(video) Opoziția parlamentară nu va susține asumarea răspunderii a Guvernului Chicu pe legea privind măsurile economice anticriză

Platforma DA și PAS nu vor vota asumarea răspunderii Guvernului Chicu, cu privire al măsurile economice anti criză. Potrivit acestora, acțiunile Guvernului este ca o picătură de apă într-un ocean.

Foto: UNIMEDIA

Cei din Platfroma DA afirmă că pentru a stopa în măsură predictibilă dezastrul provocat de pandemie şi a face mai puţin dificilă situaţia cetăţenilor, inclusiv al celor din străinătate care se confruntă cu diverse probleme existenţiale, Platforma DA cere guvernării. Extinderea pentru toate categoriile sociale a termenului de procurare a poliței de asigurare cu reducerile stabilite de 50, 60 și 75% pe parcursul întregii perioade a stării de urgență.

De asemenea, acești vor plafonarea imediată a adaosului comercial la produsele alimentare de strictă necesitate - în speță, la legumele care constituie aşa-zisul „set pentru borş”, procurate preponderent de pensionari.

Cei din PAS precizează că măsurile economice nu sunt măsuri necesare pentru a menține locurile de muncă.

„Principalele măsuri propuse încurajează agenții economii să roage angajții să scrie cerere de demisionare de inițiativă proprie și să plice la aceste indemnizații de șomaj. Cer modificare bugetului pentur a injecta fonduri în economie. Subvenționarea din partea statului pentru șomajul tehnic cu 75% din salariu de bază, dar nu mai multe de 75% de salariu mediu pe economie”, a declarat fosta ministră a finanțelor, Natalia Gavrilița.

Amintim că astăzi în Parlament, Guvernul Chicu vine să prezinte asumarea răspunderii asupra unui proiect de lege care prevede măsuri suplimentare de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență.


Pub