Ultimă oră! Alte 82 de persoane, testate pozitiv cu Covid-19. Bilanțul celor infectați a ajuns la 505

În urma procesării a 332 teste, în cadrul laboratorului ANSP, 82 de persoane au primit un rezultat pozitiv. Bilanțul celor infectați pe teritoriul Republicii Moldova a ajuns la 505.

„Din cele 82 de cazuri, 5 sunt de import, și anume din Franța , Marea Britanie, Ucraina, iar un caz încă se determină, persoana infectată venind din Dubai. Restul 77 de cazuri sunt cu transmitere locală, și anume, Chișinău, Soroca, Ștefan-Vodă, Telenești, Cahul, Criuleni, Fălești, Bălți, Căușeni, Ialoveni, Orhei, Strășeni, regiunea transnistreană”, a precizat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ieri, au fost confirmate alte 70 de cazuri, majoritatea fiind cu transmitere locală.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia. Ea a fost tratată, dar încă este internată în spital din cauza altor boli cronice de care suferă. Alte 22 persoane, printre care și copii, au fost tratate și externate, iar 5 persoane au fost răpuse de Covid-19 în țara noastră, până acum.

Bilanțul deceselor a ajuns la 6, după ce încă o persoană a fost răpusă de Covid-19. Este vorba despre pe persoană în vârstă de 53 de ani, care mai suferea și de alte maladii, cum ar fi, obezitate, hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate.


Pub