(video) PAS și Platforma DA, critici către Guvernul Chicu și partidele din coaliție: „Acest Guvern și-a asumat rușinea”

Critici la adresa celor din PSRM și PD, după ce astăzi nu s-au prezentat la ședința Parlamentului, pentru a analiza asumarea răspunderii de Guvernul Chicu.

Foto: captură

Cei din Platforma DA și PAS afirmă acest gest, inclusiv a lui Ion Chicu, este unul de frică față de opoziție.

„Am dat caracteristica acelei proceduri. M-am convins că loc de mai rău cu această guvernare mai este. Iată ceea ce ați văzut cum moare democrația. Constatăm ca acest lucru se întâmplă în plină criză pandemică. Nu era nicio premiază pentru acest comportament rușinos. PSRM și PD au luat această decizie din frică. Nu de frică de dezbateri, nici frică de discuție, dar frică de orice întrebare, orice replică pe procedură. Avem o guvernare fricoasă. Asta a fost o angajare a rușinii. Acest Guvern și-a asumat rușinea. Noi am convenit să nu mai criticăm în această perioadă, dar nu s-a putut”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

În același timp, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, afirmă că a vorbit cu unii socialiști pe acest sens și i-a spus de ce nu au venit la ședință.

„Am zis că venim, am venit cu toți colegii. Toți cei de la PAS și Platforma DA și-au anunțat prezența. Atunci când țara arde, lor le arde de jocuri. Am întrebat câțiva fruntași de la PSRM, ce înseamnă asta? Ei au spus: „Așa am decis noi”. Într-o minte sănătoasă nu se încadrează. Vine Chicu, n-a ieșit de aici ca să dea ochii cu noi. Încă o dată ne confirmă că e foarte periculos în stare de criză să dai țara la asemenea guvernare”, a declarat Grosu.

Amintim că moldovenii din diasporă sunt obligați să procure poliță de asigurare atunci când revin acasă. Această dispoziție a fost inclusă în Decizia nr.10 și a fost adoptată de Comisia pentru Situații Excepționale. Astfel, începînd cu 01 aprilie 2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care intenționează să traverseze frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și nu dețin statut de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM), vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă.


Pub