(video) Zeci de angajați ai MAI, dotați cu termometre și unități tehnice speciale, asigură ordinea publică la Ștefan Vodă

Zeci de angajați ai Ministerului de Interne, polițiști, carabinieri, salvatori, dar și militari, dotați cu echipamente de protecție și termometre electronice, asigură ordinea publică și respectarea regimului de carantină în Ștefan Vodă.

Foto: Captură video

Potrivit unui comunicat al MAI, măsurile de prevenire și combatere a virusului COVID-19 la Ștefan Vodă sunt implicați 50 de angajați ai Ministerului, dotați cu 11 unități tehnice ale MAI și patru blindate ale Ministerul Apărării.

Tot acolo activează 3 posturi fixe și 4 echipe mobile care informează oamenii despre restricțiile stabilite de autorități și asigură respectarea regimului de carantină. În oraș au acces doar transportatorii de produse alimentare, cărora le este măsurată temperatura.

Astăzi, ministrul de Interne Pavel Voicu a vizitat orașul Ștefan Vodă pentru a verifica nivelul de pregătire a serviciilor MAI implicate în gestionarea situației, capacitatea de intervenție și nivelul de respectare a măsurilor stabilite de Comisie, în dispozițiile aprobate în această perioadă. De asemenea, acesta a verificat dacă toți cei implicați au la dispoziție echipamentul necesar, sunt protejați și informați corespunzător.

Regimul de carantină impune autoizolarea la domiciliu a locuitorilor, astfel, acces pe teritoriul raionului au doar angajați serviciilor care asigură vitalitatea, transportatorii de medicamente, produse alimentare, funcționarii sistemului bancar și poșta.

Menționăm că la data de 31 martie, 2020, Comisia pentru situații excepționale a luat decizia de a plasa în regim de carantină orașul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, în raionul Ștefan Vodă la ziua de astăzi au fost confirmate 50 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Tot astăzi, în țară au fost testate pozitiv încă 82 de persoane. Bilanțul celor infectați a ajuns la 505. Totodată, ministra Sănătății a anunțat încă un deces provocat de noul tip de coronavirus, numărul total al deceselor ajungând la 6.


Pub