(video) 180 de moldoveni, blocați în aeroportul din Praga. „Autoritățile nu ne primesc acasă”

Circa 180 de moldoveni stau blocați în Aeroportul Internațional din capitala Cehiei, Praga, în imposibilitate de a ajunge în Republica Moldova. Aceștia acuză autoritățile de la Chișinău că nu sunt primiți acasă.

Într-un mesaj video transmis de moldovenii blocați în Cehia, aceștia au menționat că sunt circa 180 de persoane care nu pot ajunge acasă.

„Autoritățile Cehiei ne-au permis ieșirea din țară, avem ștampilele în pașapoarte. Autoritățile Moldovei nu ne primesc acasă. Vă rugăm frumos, cine ne vede și ne aude, să intervină să ne ajute să ajungem acasă”, a relatat unul dintre conaționalii blocați în aeroportul din Praga.

„Vrem acasă!”, au scandat oamenii, printre aceștia fiind și femei cu copii mici.

Comisia Situații Excepționale a autorizat mai multe curse charter spre Republica Moldova pentru perioada 31 martie – 5 aprilie, printre acestea și FLYONE, din 03 aprilie 2020, CHIȘINĂU – PRAGA - CHIȘINĂU.

Totodată, premierul Ion Chicu a atenționat că peste 200 de moldveni au căzut pradă escrocilor, procurând bilete la curse charter, înainte ca zborurile respective să fie autorizate de Comisia Situații Excepționale.

Peste 7 mii de moldoveni au solicitat intervenția Ministerului de Externe pentru a putea reveni în Republica Moldova, fiind blocați în diferite colțuri ale lumii.

Peste 3 mii de cetățeni au fost repatriați în urma intervenției MAEIE , în ultimele două săptămâni.


Pub