18:22:37 25.04.2024
Stiri

Încă o femeie din Crocmaz, suspectată că ar fi infectată cu COVID – 19, a DECEDAT. A stat în același salon cu o consăteancă de a sa, care a fost ÎNGROPATĂ ieri. Primarul a solicitat să fie testat cadavrul, dar NU a primit niciun răspuns

Social 02.04.2020 20:21 Vizualizări2235 Autor: Ziarul National
Încă o femeie din Crocmaz, suspectată că ar fi infectată cu COVID – 19, a DECEDAT. A stat în același salon cu o consăteancă de a sa, care a fost ÎNGROPATĂ ieri. Primarul a solicitat să fie testat cadavrul, dar NU a primit niciun răspuns


O altă femeie din satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, a decedat astăzi, fiind suspectată că ar fi fost infectată de COVID – 19. Aceasta a fost internată la Spitalul din Ștefan Vodă în aceeași salon cu femeia decedată în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, confirmată cu noul coronavirus.

Primarul localității, Ion Veleșco a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că pensionara de 79 de ani ar fi putut să se infecteze cu COVID – 19, iar pentru a spulbera toate temerile a chemat epidemiologii să preleveze probe.

Citește și: O femeie din satul Crocmaz a DECEDAT, răpusă de COVID - 19. Aceasta a fost EXTERNATĂ din spitalul din Ștefan Vodă, deși se simțea rău. Noaptea a chemat ambulanța și s-a stins în spitalul din Căușeni. Autoritățile ar fi ASCUNS acest caz.

„Stăm de dimineață și nu a mai venit nimeni. De la 10.00 așteptăm experții epidemiologi și nimeni nu a venit până la această oră (20.00). Situația e și mai gravă, pentru că femeia a intrat în contact cu mai mulți oameni. Nu știm ce să facem”, ne-a spus primarul în această seară.

Și deputatul Sergiu Litvinenco s-a arătat mirat că, în plină pandemie, autoritățile nu întreprind măsurile necesare pentru a opri un focar de coronavirus.

„Doamna decedată de la Crocmaz a contactat în ultima vreme cu vreo 30 de persoane din Crocmaz, cât și din alte sate din raion. Problema este că, dacă ea este infectată cu COVID-19, toate cele 30 de persoane trebuie puse în carantină. Or, în caz contrar, virusul s-ar putea răspândi și mai mult, iar situația gravă care este la moment în raionul Ștefan Vodă ar putea deveni și mai gravă. Solicit autorităților să ia măsurile nenesare în vederea asigurării testării cadavrului persoanei decedate din Crocmaz, Ștefan Vodă, astfel încât ulterior, dacă se constată infectarea cu COVID-19, să se izoleze persoanele cu care aceasta a intrat în contact”, a precizat deputatul.

Menționăm că autoritățile au raportat până acum șase decese provocate de pandemia de COVID-19 și 505 cazuri confirmate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md