COVID-19//Peste un milion de oameni infectați la nivel global

by D M
Distribuiti mai departe...

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 la nivel global a depășit pragul de 1 milion. Conform datelor cetralizate de portalul worldometers.info, la ora 21:00 (ora locală a Moldovei), numărul de cazuri de coronavirus a ajuns la 1 000 168.

 

De asemenea, numărul persoanelor care s-au vindecat a ajuns la 210 191.

Bilanțul deceselor, la nivel global, este de de peste 51 300, scrie newsmaker.md.

Amintim că, în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost înregistrate 6 decese și 25 de cazuri de recuperare.

Amintim că spune șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat recent la o conferință de presă că în ultimele săptămâni a fost înregistrată o creștere aproape exponențială a cazurilor de COVID-19, iar coronavirusul a ajuns aproape în fiecare țară.

„Numărul deceselor a crescut de peste două ori în ultima săptămână. În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și la 50.000 de decese”, a adăugat el.

„Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus și sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecției”, a mai spus șeful OMS.

El a arătat că măsurile de izolare luate de țările afectate ajută la limitarea răspândirii COVD-19, dar au consecințe negative asupra celor săraci.

„Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi”, a arătat Ghebreyesus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...